23948sdkhjf

FOA: Sundhedstjek må ikke spares væk

Det ville klæde det danske samfund at bevare den lille indsats mod uligheden i sundhed, som det målrettede sundhedstjek trods alt udgør, mener Dennis Kristensen.
Regeringen arbejder, ifølge et arbejdspapir fra forhandlingerne med regionerne, på at afskaffe det målrettede sundhedstjek, som den forrige regering netop havde indført. Den plan vækker stor ærgrelse i FOA.

”FOA har i mange år arbejdet målrettet for at mindske uligheden i sundhed. Allerede i 2010 foreslog vi det målrettede sundhedstjek af de borgere, der rammes af uligheden i sundhed, som den tidligere regering faktisk nåede at indføre. Det er mildeste talt tragisk, hvis den indsats bliver afskaffet igen, inden den overhovedet kommer i gang for alvor. Jeg kan kun opfordre regeringen til at besinde sig, og tage det her forslag af bordet med det samme,” siger Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA.

Forskellen i levetid mellem det bedst stillede og de dårligst stillede i samfundet er over de seneste 25 år kun blevet større, selvom vi alle lever længere end den gang, lyder det fra FOA, og forskellene i sundhed opstår fortrinsvist på grund af levevilkår, og løsningen er langt mere forebyggelse og målrettede indsatser rettet mod de mest udsatte, siger Dennis Kristensen.

”Det målrettede sundhedstjek koster kun 75 millioner om året, og det er jo en dråbe i havet sammenlignet med de 106 milliarder regionerne samlet bruger på sundhed – særligt når vi ved, hvor ulige fordelt udbyttet af de mange milliarder er bland borgerne. Det ville klæde det danske samfund at bevare den lille indsats mod uligheden i sundhed, som det målrettede sundhedstjek trods alt udgør,” udtaler han.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078