23948sdkhjf

Færre plejehjem får kritik

Sundhedsstyrelsens har netop udgivet landsrapporten for plejehjemstilsynet i 2014.
Færre plejehjem har fået konklusionen fejl og mangler, og generelt er plejehjemmene blevet bedre til at følge op på de krav tilsynet stiller.

Det viser landsrapporten for plejehjemstilsynet i 2014, som Sundhedsstyrelsen netop har udgivet.

Rapporten 'Tilsyn med plejehjem" omfatter besøg på 719 plejehjem, hvor der bor 30.958 personer. 264 plejehjem har været undtaget fra tilsyn i 2014, fordi der ved besøgene i 2013 blev fundet tilfredsstillende forhold. Rapporten er derfor ikke en fuldstændig beskrivelse af status for plejehjemmene i Danmark, men kun for de plejehjem, som er besøgt, fortæller Sundhedsstyrelsen.

Positiv udvikling fortsætter

Formålet med Sundhedsstyrelsens tilsyn på plejehjem er bl.a. at forbedre den sundhedsmæssige indsats over for de svage ældre beboere. Ved tilsynet i 2014 har der generelt set været forbedringer inden for en række områder, og dermed er den positive udvikling fra de seneste år fortsat, fortæller Sundhedsstyrelsen. Der er bl.a. færre plejehjem, som har fået konklusionen ”fejl og mangler”. Generelt er plejehjemmene blevet bedre til at følge op på de krav, tilsynet stiller, og personalet følger i højere grad de sundhedsfaglige instrukser, der stilles krav om.

På to områder er der dog fortsat plads til forbedring. viser rapporten. Det gælder områderne medicinhåndtering og dokumentation i de sygeplejefaglige optegnelser, som begge er helt centrale for patientsikkerheden, fortæller Sundhedsstyrelsen, og som derfor har stor opmærksomhed fra tilsynet. I rapporten afspejles det ved, at Sundhedsstyrelsens tilsyn fortsat stiller mange krav til plejehjemmene på disse områder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093