23948sdkhjf

Forflytningskurser forbedrer arbejdsmiljøet i Faaborg-Midtfyn

Kurserne har afstedkommet en kulturændring på plejecentre og i hjemmeplejen.
Social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i Faaborg-Midtfyn Kommune har været på forflytningskursus hos AMU-Fyn.

Kursisterne kommer fra kommunens hjemmepleje og plejecentre, hvor der i kølvandet på kurserne mærkes en positiv indstilling i forhold til den kulturændring, som forflytningskurserne afstedkommer, lyder det fra AMU-Fyn.

Den kulturændring, samt indkøb af nye mobile lifte til de enkelte arbejdspladser, har resulteret i langt færre løfteskader og sygedage hos medarbejderne, der nu i langt højere grad tager ansvar for både egne og hinandens sikkerhed og helbred i arbejdet med kommunens borgere, fortæller AMU-Fyn. Det er blevet socialt accepteret at minde hinanden om, at der skal værnes godt om kroppen, hvis den i længden skal kunne holde til at arbejde.

AMU-Fyn har i mange år haft et tæt samarbejde med Faaborg-Midtfyns Kommune. Initiativet til kurserne er taget på baggrund af de alt for mange arbejdsskader, der tidligere har været hos de ansatte i kommunens sundhedssektor. Både fast personale samt vikarer og elever deltager på kurserne. Og alle bliver en del af en fælles kultur, hvor man passer på sig selv, fremfor at spille Tarzan ved egenhændigt at løfte rundt på borgerne, lyder det fra AMU-Fyn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14