23948sdkhjf

Flere plejeboliger på vej i Rudersdal

Presset stiger på plejeboliger i fremtiden og det forsøger kommunen nu at dæmme op for med en langsigtet ud- og ombygningsplan.
I Rudersdal Kommune forudser man kapacitetsmæssige udfordringer på plejeboligområdet i fremtiden. Derfor har Social- og Sundhedsudvalget netop taget stilling til en plan, der skitserer udfordringerne på kort og lang sigt.

"Det er klart, at en stigende ældrebefolkning betyder et stigende behov for plejeboliger. Selvom plejeboligområdet i flere år har været under ud- og ombygning, er vi stadig udfordret på kapaciteten", fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen til kommunens hjemmeside.

"Vi skal sørge godt for vores ældre og derfor skal der også bygges boliger i takt med at behovet stiger. Med denne langsigtede plan forventer vi at kunne sikre en stabil venteliste og opfylde det fremtidige plejeboligbehov", siger hun.

Ser på egnede grunde

En ny analyse viser, at det især er i den sydlige del af kommunen, at der bliver størst behov for plejeboliger. Derfor ser kommunen nu på egnede grunde i den del og vender senere tilbage med et oplæg om egnede placeringsmuligheder for opførelse af et nyt plejecenter her, fortæller kommunen.

Ud over de fremtidige planer for den sydlige del omfatter ud- og ombygningsplanen:

•Det nye Frydenholm Plejecenter (færdig 2016)
•Udbygning af Plejecenter Sjælsø
•Udbygning af Lions Park Plejecenter
•Midlertidigt ’lån’ af plejeboliger på Plejecenter Margrethelund i Hørsholm
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093