23948sdkhjf

Snart frist for søgning til teknologi-tilskud

15. september er sidste chance for at søge tilskud fra Digitaliseringsstyrelsen til afprøvning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger.
"For at sikre fremdrift i den nationale udbredelse af velfærdsteknologiske løsninger på socialområdet, er der brug for solide evalueringer."

Sådan lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen, der i regi af "Strategi for digital velfærd" yder tilskud på i alt 4,5 mio. kr. til nye projekter med start i 2016.

"Velfærdsteknologiske løsninger er med til at gøre borgere mere selvhjulpne og frigive tid for medarbejdere. Derfor skal den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd frem mod 2020 sikre, at digitale eller teknologiske løsninger, der enten udgør eller understøtter velfærdsydelser for borgerne, indgår som en selvfølge i kernevelfærden," siger man fra Digitaliseringsstyrelsen .

Der er frist for ansøgning om tilskud fra regionale og/eller kommunale projekter 15. september 2015.

Projekter, der kan komme i betragtning, skal vedrøre det kommunale eller regionale socialområde og kan gå på tværs af sektorer og vedrøre f.eks. hospitals- eller praksisområdet.

"For at sikre en repræsentativ samt valid evaluering og business case skal afprøvningen foretages i stor skala og som udgangspunkt baseres på afprøvning i minimum seks kommuner eller to regioner. Forud for ansøgning bør teknologien som minimum være afprøvet i pilotforsøg eller mindre demonstrationsforsøg," lyder det i ansøgningsmaterialet.

Der er særligt interesse i projekter, der fokuserer på forebyggelse.

Der ydes tilskud på 1,5 mio. kr. til hver af op til tre tværkommunale og –regionale projekter på socialområdet. Der ydes tilskud på op til 1 mio. kr. til evaluering udført af eksterne konsulenter og op til 0,5 mio. kr. til projektledelse.

Ansøgningsskemaet finder du her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11