23948sdkhjf

Nordjyske hospitaler digitaliserer arbejdsgange

It-løsning skal optimere arbejdsgange og sikre bedre udnyttelse af hospitalsudstyr.
Et pilotprojekt på Aalborg Universitetshospital har optimeret portørernes arbejdsdag med en logistikløsning, som digitaliserer deres arbejdsgange. Det har givet portørerne smidigere arbejdsgange og glæden ved et bedre overblik; en gevinst, der bredt smitter af på samarbejde og trivsel.

Logistikløsningen skal nu bredes ud til flere hospitaler og områder i Region Nordjylland. Her ligger potentialerne i, at hospitalerne vil få overblik over, hvor eksempelvis medicinsk udstyr, senge, nøglemedarbejdere og medicin befinder sig, foruden indblikket i de data, der omgiver servicelogistiske opgaver, så det er muligt at fokusere på optimering frem for nedskæring, fortæller Systematic A/S, der udvikler software og systemløsninger til bl.a. sundhedssektoren.

”Med indførelse af logistikløsningen vil vi kunne frigøre tid til værdiskabende aktiviteter som eksempelvis patienttid eller forbedret overblik. Når portørerne har komplet overblik over arbejdsopgaverne løbende, får de mulighed for at prioritere endnu bedre. Vi vil også hurtigere kunne lokalisere nødvendigt medicinsk udstyr, når der opstår akut behov. Det betyder, at patienterne får glæde og gavn af den ro og rettidighed, som et overblik giver i et travlt miljø”, fortæller Sygehusdirektør og IKT Styregruppeformand Henrik Larsen (Sygehus Vendsyssel og Thy-Mors).

Servicelogistik

Systematic står bag servicelogistikløsningen, som skal understøtte arbejdsgangene på hospitaler i Region Nordjylland i løbet af de kommende år.

”I Systematic har vi stor erfaring med optimering af arbejdsgange, og der er ingen tvivl om, at servicelogistik kommer til at spille en afgørende rolle på de danske hospitaler i fremtiden. Vi er glade for, at de nordjyske sygehuse nu kan få glæde af synergien, der ligger i løsningen, når den udrulles ”, siger Flemming Thomsen, Group Senior Vice President, Systematic.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094