23948sdkhjf

Sygeplejersker: Vi kan ikke arbejde forsvarligt

Ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at et stigende antal sygeplejersker oplever store problemer med arbejdspres.
Nedskæringer og trange budgetter presser sundhedsvæsenet så meget, at sygeplejerskerne oplever store problemer med arbejdspres. Og presset er steget markant de seneste år. Det skriver Sygeplejersken mandag.

For tre år siden oplevede hver tredje sygeplejerske, at muligheden for at løse jobbets kerneopgaver på et fagligt forsvarligt niveau var sat under pres på grund af faktorer i arbejdsmiljøet. I dag er det hver anden, der oplever det - enten altid eller ofte.

Især sygeplejersker på mediciske afdelinger og akutmodtagelser er pressede. Her er det op imod 80 procent af sygeplejerskerne, der oplever, at de ikke kan løse kerneopgaverne fagligt forsvarligt.

”Det er en skræmmende udvikling. Men også forventelig eftersom man i såvel regioner som kommuner fortsat effektiviser og tilfører nye opgaver uden at tilføre nye ressourcer. Det må stoppe nu. Sygeplejerskerne lider under det – og så gør patienterne også,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, til fagbladet Sygeplejersken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078