23948sdkhjf

Sygeplejerske hyldes med Liv&Død Prisen

Hun står som et fyrtårn i udviklingen og etableringen af palliationen i Danmark, lyder det fra Landsforeningen Liv&Død.
Liv&Død Prisen går i år til Rita Nielsen.

Hun har gennem knap to årtier arbejdet blandt alvorligt syge og døende som henholdsvis sygeplejerske og klinisk sygeplejespecialist på Sankt Lukas Stiftelsens Hospice og Diakonissestiftelsens Hospice. Sideløbende har hun undervist, holdt foredrag og skrevet bøger om afslutningen på livet, blandt andet bøgerne ”Venteværelset” og ”Livets afslutning – behandling, pleje og omsorg”.

”Rita har med sin store indsats for uhelbredeligt syge både i sit arbejde og sin fritid og med sit store engagement været den største ildsjæl inden for palliationen. Gennem sit arbejde på hospice har Rita Nielsen været en daglig inspiration for personalet. Som foredragsholder, underviser og forfatter fanger hun sine tilhørere med spændende, rørende og humoristiske beretninger fra livet på hospice og nedbryder tabuet om døden med vid og humor," siger Inge Nesgaard, der er formand for Landsforeningen Liv&Død.

Liv&Død Prisen 2015 overrækkes ved en reception fredag d. 18. september.

Liv&Død Prisen er på 10.000 kr. og et diplom. Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden ved at sætte fokus på den og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093