23948sdkhjf

Robotforskere på udkig efter samarbejdspartnere

Nye træningsteknologier skal prøves af i kommuner og på hospitaler. Du kan møde Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på TWIC i MESSE C Fredericia i dag.
Hos Syddansk Universitets robotlaboratorium har man 20 års erfaring i at lave sensorer, der kan måle på kraft og bevægelse i robotter. Nu viser det sig, at nogle af de sensorer, man plejer at anvende til robotter, også er meget velegnede til at måle på mennesker i træningssituationer.

”Der er et kæmpe potentiale for at hjælpe borgere og terapeuter med at få gjort træningen mere objektiv, og vi har taget udgangspunkt i vores viden om robotteknologi og overført den til træningsredskaber,” fortæller lektor Anders Stengaard Sørensen fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.

Robotforskerne har bl.a. udviklet en sensor der kan måle, hvor hårdt man trækker i en træningselastik. Den nye teknologi kan opleves i dag på TWIC i MESSE C Fredericia, hvor Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet også er klar til at vise prototyper på teknologier til knibeøvelser og lungetræning.

Nye projekter

Robotlaboratoriets teknologi til lungetræning har været testet på OUH, men den mangler at blive prøvet af i et større projekt, ligesom man mangler et projekt, der kan teste teknologien til knibeøvelser.

”Jeg håber på TWIC at få etableret et samarbejde med nogen, som vil afprøve nogle af de teknologier vi har eller måske udvikle nye teknologier sammen med os, så der kan komme nye finansierede projekter ud af det,” lyder det fra Anders Steengaard Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078