23948sdkhjf

De vitale værdier ryger direkte ind i patientjournalen

Ny teknologi, der automatisk overfører data om patienternes vitale værdier fra de medicinske måleapparater til patientjournalen, implementeres nu i Region Hovedstaden og Region Sjælland.
Vitale værdier som puls, blodtryk, åndedræt, temperatur osv. ændrer sig løbende hos patienterne og har afgørende betydning for patientbehandlingen. Sundhedspersonalet aflæser i dag værdierne manuelt flere gange dagligt og indtaster herefter værdierne i patienternes elektroniske patientjournal. Det tager tid og giver risiko for fejlindtastninger, fortæller Systematic. Med en helt ny teknologi på det danske marked vil data fra medicinske måleapparater kunne opsamles og overføres automatisk til patienternes elektroniske patientjournal. Samtidig giver teknologien mulighed for automatisk advisering og alarmering af personalet i kritiske situationer.

Hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland bliver frontløbere for implementering af dele af løsningen, når den nye teknologi implementeres for første gang i Europa. Løsningen skal i første omgang tages i brug på intensivområdet i de to sjællandske regioner i begyndelsen af 2016.

Teknologien har allerede vakt stor interesse hos andre danske regioner, og det er generelt et område, som vinder genklang på sundhedsområdet på grund af det store potentiale for at sikre en bedre og mere sikker patientbehandling, lyder det fra Systematic.

En visionær løsning

"Med indførelsen af den nye teknologi bliver det muligt at give patienterne en endnu bedre behandling. Når de vitale værdier kommer direkte ind i patientjournalen, får sundhedspersonalet adgang til data her og nu. Det giver dem det bedste grundlag for opfølgning og målrettet patientbehandling og det er med til at øge patientsikkerheden," siger Henrik Jespersen, Senior Vice President, Systematic.

Systematic skal implementere og konfigurere den nye teknologi samt supportere og vedligeholde løsningen 24/7. Løsningen er udviklet af amerikanske NantHealth og den anvendes i dag på mere end 300 hospitaler i verden inden for både akut-, intensiv- og ikke-akutte afdelinger.

”Med den softwarebaserede løsning får regionerne en platform, der er skalerbar og yderst omkostningseffektiv med meget stor udnyttelse af hospitalernes eksisterende infrastruktur fremfor at kræve store investeringer i nyt udstyr, netværk og andet hardware. Det er en visionær løsning, der hurtigt har tjent sig selv hjem”, fortæller Henrik Jespersen, Senior Vice President, Systematic.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078