23948sdkhjf

Egedal blev inspireret af hollandsk demensby

Politikerne overvejer at realisere en del af ’hverdags-konceptet’ fra De Hogeweyk i Amsterdam til et nyt demensplejehjem i Stenløse.
Tidligere på måneden besøgte politikerne fra Social- og Sundhedsudvalget den hollandske demensby De Hogeweyk. Og der er rigtig mange gode løsninger at arbejde videre med, når Egedal Kommune til næste år begynder at ombygge Damgårdsparken i Stenløse til et helt nyt demensplejehjem, mener formand for Social- og Sundhedsudvalget, Vicky Holst Rasmussen.

På den korte inspirationstur til 'De Hogeweyk' deltog også en lille gruppe medarbejdere. Heriblandt demenssygeplejerske Louise Arildslund, der har 12 års erfaring på området og til daglig arbejder med demente på 'Engbo', og 'Solkrogen' i Egedal. Hun var skeptisk før turen. Det er hun ikke mere.

"Jeg blev meget positivt overrasket over, hvor glade borgerne var, fordi de kunne være sig selv og gå rundt i den meget virkelighedstro landsby, uden at føle sig overvåget. Jeg ser rigtig mange muligheder i de nytænkte rammer, hvor de frivillige var meget selvkørende i 'klubberne'. Der virkede også til at være en større fællesskabsfølelse mellem borgerne og personalet, som udviskede grænsen mellem pleje og hverdagsliv," siger Louise Arildslund.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget er enig i, at der er muligheder i rammerne:

"Jeg kan sagtens forestille mig, at vi vil kunne skabe et lignende hverdagsmiljø, om end i mindre målestok på Damgårdsparken, hvor beboerne og de pårørende i trygge rammer kan gå sig en tur i parken og mødes i en café. Allerede her til efteråret åbner vi Damgårdsparkens nye aktivitetsfaciliteter, som jeg bestemt også håber, at de demente på plejecenteret vil kunne få glæde af," siger Vicky Holst Rasmussen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078