23948sdkhjf

Fokus på fejlmedicinering

"Der er rigtig mange løsninger, men ikke så megen videndeling," siger Dorthe Olsen, der underviser på Masterclasses i Kommunal Medicinhåndtering.
Der er fokus på fejlmedicinering i kommunerne, hvor både patientsikkerheden og ressourcerne er et omdrejningspunkt.

Dorthe Olsen, indehaver af "Vores Patientsikkerhed", har gennem en årrække arbejdet med at skabe læring af fejl i kommunalt regi, bl.a. forbytningsmedicinering.

"Min oplevelse er, at der er rigtig mange gode løsninger og desværre så er der ikke meget videndeling. Det vil sige at mange får lavet dyre fejl, som nabokommunene måske havde en løsning på. Når man går ind og arbejder med at skabe læring og ændrede arbejdsrutiner, reduceres antallet af fejl kraftigt. Men hvordan ved man, hvad der virker? Den vidensdeling eksisterer ikke rigtig nogen steder i dag - det vil vi gerne lave om på,” siger Dorthe Olsen.

Hun tilbyder Masterclass i Kommunal Medicinhåndtering, hvor man lærer metoder til at undgå medicineringsfejl.

Her får man viden og konkrete redskaber til at motivere medarbejdere og ledere til at arbejde aktivt med læring af de utilsigtede hændelser.

Masterclassen underviser også i risikofyldte medicineringshændelser, og hvor de typisk forekommer - og afdækker hvorfor det forholder sig sådan.

Næste Masterclass er den 22. september 2015 i Silkeborg.
Læs mere på vorespatientsikkerhed.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406