23948sdkhjf

60 millioner til mere velfærdsteknologi i Aarhus

Ældreområdet holder ikke mere for end andre, når Aarhus Kommune skal spare i 2016, lover rådmand Jette Skive, Sundhed og Omsorg.
Aarhus Kommune har afsat i alt 60 millioner kroner til 2018 og 2019 til at fremtidssikre plejeboligerne ved at sætte velfærdsteknologi ind i de eksisterende boliger, som rækker udover de 800 boliger, som Sundhed og Omsorg allerede har finansiering til.

"Ikke bare i Danmark, men i hele verden kigger de Aarhus Kommune over skuldrene på det velfærdsteknologiske område. Det vigtigste for mig er dog den tryghed og frihed, som velfærdsteknologien giver de ældre. Med budgetforliget giver vi 60 mio. kr. mere til flere skylle-tørre toiletter, hjælpemidler til forflytning, intelligente madrasser og andre teknologier, der både skaber tryghed og sparer penge. På sigt vil vi have teknologien ud i alle plejeboliger, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Nye aktiviteter

Trods kommunens forventede sparekrav, giver budgetforliget de ældre i Aarhus flere nye aktiviteter og større tryghed og frihed, siger fortæller Jette Skive.

- Det er tiltrængt, at vi fra 2016 kan tilbyde ældre hjemmeboende varm mad som en valgmulighed. Samtidig får fru Jensen også mulighed for mere rengøring hver anden uge i stedet for hver tredje uge, siger hun.

Jette Skive er meget tilfreds med forhandlingerne, hvor ældremilliarden også blev sat på rette plads:

"Ældremilliarden skal bruges på ældreområdet. Det er forligs-partierne enige om også fremadrettet. I Aarhus har vi 45,1 mio. kr. i 2016 og vi fortsætter vores indsats med blandt andet øget bemanding, mere liv i plejeboligerne og forebyggelse af ensomhed", siger hun.

På plejehjemmene har Sundhed og Omsorg nu penge til at etablere flere atriumgårde og vinterhaver. Det giver de ældre bedre mulighed for at komme ud, og mere lys giver bedre søvn, fortæller kommunen.

Skal finde besparelser

Men det kan ikke undgås, at Sundhed og Omsorg også skal finde besparelser i 2016, fortæller Jette Skive. Det forventede krav bliver for Sundhed og Omsorgs vedkommende 14 mio. kr. i 2016, stigende til 48 mio. kr. i 2017, 80 mio. kr. i 2018 og 80 mio. kr. i 2019.

"Vi skal også spare penge, men jeg vil gøre alt for, at det i mindst muligt omfang går udover den borgernære service," siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078