23948sdkhjf

Sygeplejersker: Tidspres fører til samtaler på gangene

Effektivitetskrav på sygehusene fører til patientsamtaler på gangene, mener Dansk Sygeplejeråd.
Undersøgelser og behandlinger på landets sygehuse skal gerne være så effektive som overhovedet muligt, så flest mulige patienter kan blive hurtigt færdigbehandlet og udskrevet.

Men et stigende krav om effektivitet på landets sygehuse, presser sygeplejersker og andet sygehuspersonale til at føre ellers fortrolige samtaler med patienterne ude på gangene.

Det mener formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

"Jeg hører jævnligt om problemet med patientkonsultationer på sygehusgangene, og det er et tegn på, at flere er presset på at nå at gennemføre så mange undersøgelser som muligt. Det er ikke hensigtsmæssigt for hverken patienterne eller lægerne," siger hun.

Torsdag viser TV2 dokumentaren "Patienten, der fik nok", der blandt andet viser patientkonsultationer, der bliver udført på sygehusgangene.

Her har TV2-journalisten Michael Bech filmet på Hvidovre Hospital med sin mobiltelefon i forbindelse med, at han akut blev indlagt med mistanke om galdesten. Optagelserne viser en række kritisable forhold.

Og ifølge Grete Christensen er det utroligt vigtigt, at man sætter ind over for problemet med konsultationer på gangene.

"Jeg savner en ledelse, der er bedre til at prioritere, at sygehuspersonalet sætter tid af til at tale med patienterne i et fortroligt rum. Derfor ender det med, at sygeplejerskerne og lægerne står konfronteret med patienterne i nogle uhensigtsmæssige rammer. Det er en urimelig situation for alle parter," siger hun.

"Ledelsen skal være bedre til at tilrettelægge arbejdet på sygehusene, så man både sikrer fortrolighed og effektivitet."

Og det er selvfølgelig ikke i orden, at patienterne bliver konsulteret på gangene, siger direktøren på Amager Hospital og Hvidovre Hospital, Anders Agger, til TV2.

"Vi er blevet opmærksomme på problemet i forbindelse med udsendelsen, TV2 har lavet. Vi undersøgte straks, hvor udbredt det er. Og desværre finder det sted. Vi er selvfølgelig i dialog med vores medarbejdere og ledere om, hvordan det kan gøres bedre, for vi ønsker ikke, at det her sker," siger han til TV2.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063