23948sdkhjf

Ikke flere buler i SOSU-biler

Assens Kommune vil nedbringe udgiften til skader på biler ved at sende 250 personalet på kørekursus.
Social- og sundhedspersonale kører landet tyndt i kommunernes biler, og de mange kilometer på vejene har konsekvenser: Kommunerne bruger hvert år millioner på at udbedre skader.
I Assens har man taget konsekvensen med et skræddersyet kørekursus til 250 social- og sundhedshjælpere og -assistenter. Kommunen havde sidste år skader på sine biler for 1,2 millioner kroner og 800.000 kom fra hjemmeplejens personale. Det skriver Fagbladet FOA.

De ansatte skal lære at køre i snævre indkørsler, at bakke korrekt og at indstille spejlene rigtigt.

"Jeg har blandt andet lært at holde fokus, når jeg bakker. Altså at se på dét, jeg bakker hen imod, i stedet for at holde øje med dét, jeg gerne vil undgå at køre ind i," siger Karina Føhns Marthinsen til Fagbladet FOA.

Den 35-årige social- og sundhedsassistent har haft kørekort i 11 år og har aldrig selv haft en skade. Men det har været tæt på. Især når hun på en travl nattevagt skal skynde sig videre fra en borger til den næste, forklarer hun.

Stramt program ikke årsag
I følge FOA afviser Borgmester Søren Steen Andersen (V) at personalets stramme program er årsagen til de mange skader.

"Jeg anerkender, at vores ansatte arbejder hårdt. Men de mange småskader kommer netop, fordi bilerne bliver brugt så meget, som de gør. Jeg ser derfor kurset som en investering, der skal nedbringe antallet af skader og give vores medarbejdere en større sikkerhed bag rettet," siger han til Fagbladet FOA.

De 100.000 kroner det koster kommunen at sende 250 medarbejdere på kørekursus, vurderes at give en besparelse på reparationer på 300.000 kroner om året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078