23948sdkhjf

FOA: Sådan undgår vi konkurser

FOA anbefaler bl.a., at kommunerne foretager en vurdering af, de kompetencer en privat plejevirksomhed råder over i form af uddannet personale og ledelseskompetencer.
FOA har udarbejdet en række anbefalinger til at skabe fair konkurrence uden konkurser.

”Vi skal undgå vilde guldgraver-drømme og kommuner, der sætter velfærden på spil. Udlicitering skal hvile på et fundament af både fornuft og anstændighed,” siger forbundsformand Dennis Kristensen, FOA.

FOA anbefaler bl.a., at kommunerne foretager en vurdering af, de kompetencer en privat plejevirksomhed råder over i form af uddannet personale og ledelseskompetencer. Virksomhedernes egenkapital skal vurderes, inden de får lov at passe ældre og børn, og kommunerne skal anvende arbejdsklausuler.

”Hvis en privat leverandør af hjemmepleje går konkurs, skal kommunen kunne træde til i løbet af få timer,” siger Dennis Kristensen.

Derfor skal kommunerne have en beredskabsplan, der træder i kraft ved konkurser. Og de private leverandører bør stille sikkerhed, der kan dække omkostningerne i tilfælde af konkurs, Kommunerne skal afvise unormalt lave tilbud, fordi de øger risikoen for konkurser. Ligeledes skal personkredsen undersøges for at undgå konkursrytteri, lyder det fra FOA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36