23948sdkhjf

En elcykel ændrede Tines liv

Konference om elcykler i Søndeborg.
Hvad en række abonnementer til fitnesscentre ikke formåede, gjorde en elcykel: Den fik Tine til at holde af motion. ”Det smittede, så jeg fik lyst til anden motion også – og pludselig havde jeg tabt ti kg”, fortalte hun forleden på Sønderborg Kommune og ProjectZeros konference om elcykler.

"Jeg fik styrket musklerne uden at blive gasblå i hovedet. Før – i fitnesscentrene – var det omvendt. Med elcyklen fik jeg alene til og fra arbejde en times motion hver dag. Og den blev startskuddet til, at jeg gik i gang med andre motionsformer. Ja – og pludselig havde jeg tabt ti kg. Jeg synes, jeg er blevet et gladere og mere positivt menneske. Det er simpelthen ren mental medicin."

Tine Wolff Andersen fra Hørup fik mulighed for at teste en elcykel i otte måneder. Hun er valgt som testperson, fordi hun er medlem af Astma- og Allergiforeninger, og hun er i dag ikke bleg for at sige, at mødet med elcyklen har ændret hendes liv:

"Jeg tror, det er afgørende, at man får lejlighed til at afprøve det i et stykke tid. Jeg var sikker på, at jeg ville bruge en elcykel, da jeg købte den. Faktisk er det lykkedes mig at få en opkrævning fra benzinselskabet på 0 kr.," fortalte hun og foreslog, at fx praktiserende læger havde mulighed for at ”ordinere” elcykler til patienter:

"Jeg er sikker på, det kunne mindske både sygefravær og medicinforbrug."

Idéer

Omkring 50 mennesker deltog i konferencen – heraf en del medlemmer af foreninger, som har motion på programmet. Desuden var cykelhandlere med samt medarbejdere fra kommunen, der arbejder med fx sundhed og trafik, samt medarbejdere fra ProjectZero, Trafik- og Byggestyrelsen samt Det Økologiske Råd og medlemmer af byrådet.

Nogle havde ideer til, hvordan flere hjælpes op på elcyklerne – til gavn for både sundheden, den private økonomi og klimaregnskabet. Bedre asfalt på stier og veje, tilbud til flere om gratis prøveperioder med elcykler, færre forhindringer på stier i form af fx bomme, bedre elcykler og mulighed for regenerering af batterier og etablering af cykellyskryds. En deltager bebudede sågar, at han ville arrangere et elcykelløb, hvor det ikke handler om at komme først, men om at få en god kulturoplevelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079