23948sdkhjf

Hillerød kan vinde priser med prestige

Det nye sygehus er nomineret til to anerkendte priser i efteråret.
Hillerøds nye sygehus uer nomineret til to prestigefyldte arkitekturpriser, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Der er tale om de to internationalt anerkendte arkitekturpriser - World Architecture Festival, som afholdes i Singapore den 4.-6. november samt LEAF Award som afholdes 16. oktober i London.

”Det er en stor anerkendelse af vores arbejde med at skabe patienternes hospital i Nordsjælland, at vi får så stor international opmærksomhed. Det var fantastisk, da Nyt Hospital Nordsjælland vandt prisen som Best Futura Mega Project på MIPIM-tidligre i år. Det gør en forskel for hospitalet. Udover stolthed giver anerkendelsen os mod til at skabe den forandring, der skal til for at blive et referenceværk samtidig med at vi yder vores bedste i forhold til vores patienter,” siger Bente Ourø Rørth, direktør for Nordsjælland Hospital.

Projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, Henrik Schødts, siger:
”At de to juryer peger på vores projekt som et af de mest interessante og innovative fremtidige hospitalsprojekter er et stort skulderklap til os, der arbejder med projektet til daglig. Den udenlandske synlighed er desuden med til at bane vejen for internationale samarbejdspartnere, som byggebranchen efterspørger herhjemme.”

Om Nyt Hospital Nordsjælland:
• Kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Nordsjælland omfatter opførelse af et nyt akuthospital på 124.000 m2 i Hillerød Syd til mere end 310.000 borgere med plads til 662 sengepladser, ca. 20 specialer, tekniske faciliteter, kontorer, ankomstarealer, besøgs-, personale-og parkeringsfaciliteter.
• Projektets samlede investeringsramme er på 4,2 mia. kr. (dagspriser - PL15), og der er modtaget endeligt tilsagn om finansiering fra kvalitetsfonden til projektet juni 2013. Selve konkurrenceprogrammet blev godkendt af Regionsrådet den 8. april 2014 ogdannede grundlag for det videre arbejde med byggeprogrammet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079