23948sdkhjf

Ambulancen er blevet intelligent

Fra og med i dag er alle ambulancer og lægebiler i Danmark udstyret med et nyt digitalt system, som skal give mulighed for bedre behandling.
Nu ruller de digitale ambulancer ud i hele Danmark.

Alle danske ambulancer sender nu automatisk patientdata som puls, blodtryk, temperatur og iltmætning direkte til akutmodtagelsen. Det skal give læger og sygeplejersker i hele landet mulighed for at starte den rette behandling, så snart ambulancen ruller ind.

Samtidig kan lægerne på akutmodtagelsen følge patientens tilstand undervejs. Hvis der f.eks. opstår hjerteflimmer i ambulancen, kan lægerne på akutmodtagelsen følge med og vejlede redderne i ambulancen.

Ambulancelægen kan også tilgå patientens journal fra ambulancen.

”Vi er nu i mål med en betydelig milepæl på det præhospitale område, nemlig en velfungerende PPJ i alle akutmodtagelser og ambulancer i hele landet. Det er regionernes opgave at styrke mødet mellem borgere og sundhedspersoner med sammenhængende, effektive og ensartede digitale muligheder. Med PPJ sikrer vi bedre behandlinger på det præhospitale område. Det kan i sidste ende være med til at redde liv,” siger Jens Stenbæk, næstformand for Danske Regioner.

Personalet i ambulancer, akutlægebiler, på akutafdelingerne og traumecentre samt regionernes AMK-vagtcentraler får over hele landet adgang til den Præhospitale Patient Journal. AMK-vagtcentralerne koordinerer indsatsen og har ansvaret for de patienter, der er på vej til hospitalet i ambulancer og anden befordring. Alle regioner har én for én taget PPJ i brug i løbet af 2015, og den 29. september er løsningen i brug i alle ambulancer i Danmark.

”Det her er et eksempel på digitalisering af sundhedsvæsenet, som patienter og klinikere får glæde af i hele landet. Det nye initiativ på akutområdet giver alle borgere bedre mulighed for at komme hurtigt i gang med behandlingen, når uheldet er ude. Og med bedre resultater. Det er godt for patientsikkerheden,” siger Jens Stenbæk, næstformand for Danske Regioner.

Systemet er leveret af CSC Scandihealth og Judex.

Integrationerne til hospitalernes andre systemer er i gang i alle regioner og afhænger af it-landskabet i den enkelte region.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063