23948sdkhjf

Ombygget feriecenter slår dørene op

Med 100 millioner kroner i støtte fra landets største fonde har Muskelsvindfonden bygget et specialdesignet ferie, sport og konferencecenter med det ypperste inden for handicaptilgængelighed
Muskelsvindfonden slår i dag dørene op til det udbyggede Musholm Center i Korsør som er specialdesignet ferie- sport- og konferencecenter med det ypperste inden for handicaptilgængelighed.

På det ny Musholm er der fra starten tænkt på mennesker med handicap, uden at bygninger og indretning minder om en institution. Design og funktionalitet smelter sammen, så gæster – uanset om de har et handicap eller ej – kan få et godt og oplevelsesrigt ophold på ferie- og konferencecentret.

Det er ønsket fra Arbejdsmarkedets Feriefond, A. P. Møller & Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal, Realdania, Slagelse Kommune og Muskelsvindfonden, der alle har finansieret nybyggeriet med i alt 100 mio. kroner, at Musholm bliver et inspirationssted for omverdenen.

”På Musholm ønsker vi, at alle mennesker uanset alder og handicap skal kunne følges ad. Indenfor og udenfor. Gæster skal mødes af muligheder frem for begrænsninger. Det betyder ikke, at alle nødvendigvis skal kunne alt eller lige hurtigt. Men det betyder, at centret har tilbud til alle, og at alle kan udfordre deres egne grænser”, siger Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden og for Musholm.

Multihal er fyrtårnet

Fyrtårnet i byggeriet er en rund multihal. Her udfordres gæsterne med nye former for motion, da Musholm ønsker at skabe sundhedsfremme blandt mennesker med handicap.

Hallen byder desuden på klatrevæg, biograf, særligt afslapningsrum for mennesker med koncentrationsbesvær, fitnessrum og en særlig skylounge. Til nybyggeriet hører desuden 24 nye supertilgængelige boliger, der er testet af Bexcom.dk og handicap-testere.

Hele projektet er tegnet af arkitektfirmaet Aart Aarchitechs, der selv måtte i kørestolen, før de satte sig til tegnebrættet og vandt arkitektkonkurrencen.

”Udbygningen af Musholm Bugt Feriecenter med multihallen og de 24 tilgængelige ferieboliger er blevet et flot eksempel til inspiration for fremtidige idrætsbyggerier og andre oplevelsescentre. Kombinationen af arkitektur af høj kvalitet og tilgængelighed for alle vil i fremtiden kunne blive integreret som en selvfølgelig og naturlig del af ethvert byggeri, så det kan blive til glæde for os alle – med eller uden handicap,” siger Jesper Nygård, der er adm. direktør i Realdania.

brahe
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078