23948sdkhjf

Silkeborg samarbejder om fleksible indlæggelser

Det nye tilbud gælder 24 timer i døgnet alle ugens syv dage.
Et nyt samarbejde mellem Universitetsklinikken for Innovative Patientforløb, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg, Silkeborg Kommune og praktiserende læger skal sikre hurtigere og bedre hjælp, når patienter med kroniske sygdomme oplever akut forværring. Tiltaget har fået navnet Fleksible Indlæggelser.

Med tilbuddet kan patienter, som lider af f.eks. KOL og går til kontrol på sygehuset, ringe direkte til en sygeplejerske fra det specialafsnit på hospitalet, som patienten er tilknyttet, hvis de oplever forværring af symptomerne.

Sygeplejersken vurderer ud fra samtalen, om patienten har størst gavn af vejledning til selvbehandling, hjælp i hjemmet fra kommunens akutteam, eller om vedkommende skal på hospitalet til en ambulant straks-vurdering. Sygeplejersken sørger for at koordinere forløbet, så patienten kun skal bruge ressourcer på det mest nødvendige i en allerede presset situation, fortæller HE Midt.

Tilbuddet gælder 24 timer i døgnet alle ugens syv dage.

Kender patienten

Det traditionelle forløb for patienter med et akut opstået medicinsk problem omfatter typisk kontakt til læger og plejepersonale både hos lægevagten, fælles akutafdelingen og medicinsk afdeling.

"Fælles akutmodtagelser er et godt tilbud til patienter, hvor diagnosen er ukendt. Hos patienter med akut forværring af kronisk sygdom kender vi allerede diagnosen og patienten.
Hvis forværringen ikke kan klares i patientens eget hjem, har disse patienter brug for at komme direkte til et specialafsnit, hvor personalet er vant til at håndtere netop deres sygdom," siger Agnete Hedemann Nielsen, ledende overlæge, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg.

Siden august har patienter med KOL som de første haft mulighed for at benytte sig af tilbuddet om Fleksible Indlæggelser. De foreløbige resultater viser, at adskillige patienter har undgået indlæggelse og modtaget hurtig og relevant behandling. Inden længe vil patienter med udvalgte kroniske hjerte- og lever-tarmlidelser modtage samme tilbud.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081