Sønderborgs frivillighedspolitik får et ansigtsløft
Den nye frivillighedspolitik skal bl.a. styrke samarbejdet mellem de frivillige og kommunens medarbejdere i forvaltningerne og på institutionern.
I februar besluttede kommunens sundhedsudvalg, at frivillighedspolitikken skulle revideres, og den nye version kommer til at gælde i fire år fra 2016-2019.
En arbejdsgruppe bestående af frivillige fra det frivillige sociale område, politikere og medarbejdere fra kommunen har leveret input. Politikken bygger på bidrag, ideer og tilbagemeldinger fra en bred kreds af borgere til workshops afholdt i både Sønderborg og Havnbjerg. Det er vigtigt for sundhedsudvalget, at borgeren bliver hørt, og derfor bliver frivillighedspolitikken fra den 9. oktober til den 6. november sendt i høring.
"Med denne frivillighedspolitik ønsker Sundhedsudvalget at understøtte og videreudvikle frivillighedskulturen på det frivillige sociale og sundhedsfremmende område og styrke det gode samarbejde mellem de frivillige og kommunens medarbejdere i forvaltningerne og på institutionerne – et samarbejde baseret på ligeværdighed, tillid og respekt samt forståelse for hinandens forskellige udgangspunkter og roller," siger Helge Larsen, formand for kommunens sundhedsudvalg.