23948sdkhjf

Store besparelser i vente i Region Syddanmark

Budgettet indebærer en besparelse på 200 millioner kroner på sundhedsområdet.
På et ekstraordinært redionsrådsmøde ønsdag blev Region Syddanmarks budget for 2016 vedtaget af et bredt flertal i det syddanske regionsråd.

Budgettet indebærer en besparelse på 200 millioner kroner på sundhedsområdet. Størstedelen af besparelsen skal findes i somatikken, mens den sidste del af besparelsen på 12,9 millioner kroner skal findes i administrationen i regionshuset.

Inden for psykiatrien skal der ansættes flere medarbejdere på de psykiatriske sengeafsnit, og der skal gøres en ekstra indsats for at reducere anvendelsen af tvang med 50 procent allerede i 2018. Det skal blandt andet ske ved en række omstillinger i psykiatrien.

Sparekatalolog

Det er især stigende udgifter til ny dyr medicin, som presser økonomien i Region Syddanmark i 2016. Allerede i år bliver udgifterne til medicin større, end det var forventet i sidste års økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner. Men også dette års smalle økonomiaftale, der kun gav 225 millioner kroner ekstra i realvækst til Region Syddanmark, presser regionens økonomi, fortæller regionen i en pressemeddelelse. De 225 millioner kroner er ikke nok til at dække regionens stigende udgifter, og regionsrådsmedlemmerne har derfor valgt at vedtage den markante besparelse.

Hvor der præcis skal spares, vil politikerne dog først pege på, når de kender indholdet af finansloven for 2016.

"Vi krydser fingre for, at der i finansloven for 2016 sættes ressourcer af til sundhedsområdet, som regeringen har varslet – for eksempel i forhold til øget aktivitet og hurtig udredning og behandling. Derfor har vi valgt at vente med at beslutte, hvordan besparelserne konkret skal udmøntes, indtil vi kender konsekvenserne af finansloven for 2016. Populært sagt ønsker vi ikke at skulle skære ned den ene dag for at skulle ansætte igen få måneder senere," siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Regionsrådspolitikerne har foreløbig bedt administrationen om at udarbejde et sparekatalog med besparelser på 210 millioner kroner på sundhedsområdet. Det giver politikerne mulighed for at prioritere i de foreslåede besparelser.

Regionen forventer, at de konkrete besparelser vedtages på regionsrådsmødet 29. februar 2016.

Et bredt flertal bestående af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal Alliance og Rene Lundegaard, som var stedfortræder for løsgænger Holger Gorm Petersen, vedtog regionens budget for 2016. Enhedslisten stemte imod.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078