23948sdkhjf

Sønderborgs akutteam forkorter indlæggelser

De ti sygeplejersker, som er tilknyttet akutteamet, oplever, at deres arbejde også forebygger indlæggelser.
I Sønderborg Kommune oprettede man i 2012 et akutteam som skal være med til at styrke det nære sundhedsvæsen, sikre at det stigende antal ældre kan få rettidig behandling og for at håndtere de tidligere udskrivelser.

Akutteamet er blevet godt modtaget. Borgerne er glade for behandlingen, der foregår i hjemmet i stedet for på sygehuset, og faktisk har mange ældre gavn af at blive i hjemmet i stedet for at være patient på et sygehus, fortæller kommunen. På medarbejdersiden er de praktiserende læger og sygehuspersonale tillidsfulde over for akutteamet og deres kompetencer.

Akutteamet består af ti sygeplejersker, og deres hurtige reaktionstid kan aflaste praktiserende læger og sygehuse, og de spiller derfor en vigtig rolle i det nære sundhedsvæsen.

Det viser en evaluering af akutteamet, som KORA har foretaget.

For eksempel forkortes liggetiderne på sygehuset for de patienter, som akutteamet kan hjælpe, og de ti sygeplejersker, som er tilknyttet til teamet, oplever, at deres arbejde også forbygger indlæggelser. Sygeplejerskerne i akutteamet har vurderet antallet af forebyggelige indlæggelser i projektperioden til 1.085. Dette kan dog ikke aflæses i medfinansieringen af sygehuset, hvilket kan skyldes den generelle udvikling i forhold til flere ældre m.m., fortæller kommunen.

"Det er vigtigt, at vi styrker det nære sundhedsvæsen, og at borgerne stadig kan være trygge ved, at de hurtigt kan få hjælp, selvom de er blevet udskrevet fra hospitalet. Derfor glæder det mig at se, at akutteamet som initiativ virker, og at samarbejdet med det regionale sundhedsvæsen og de praktiserende læger fungerer," udtaler formand for sundhedsudvalget, Helge Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078