23948sdkhjf

Vejen til mere værdig ældrepleje

Dansk Sygeplejeråd, Ældre Sagen og FOA mener, at ældre borgere ved lov skal sikres retten til en værdig pleje og behandling – og kommer nu med deres bud på hvordan.
Nu kommer Dansk Sygeplejeråd, FOA og Ældre Sagen med deres udspil til, hvordan man i Danmark kan sikre ældre borgere en værdig pleje og behandling. Det skriver Dansk Sygeplejeråds nyhedsbrev Synergi.

I Norge og Sverige har man henholdsvis en lovfæstet værdighedsgaranti og en ordning, hvor kommunerne skal udarbejde en værdighedsgaranti.

”Vi har været vidne til en udvikling, hvor økonomiske hensyn går forud for de menneskelige, og hvor ældreplejen styres ud fra stramme tidsskemaer med praktiske opgavekrav uden blik for den enkeltes behov. Det skal der laves om på. Vi kan se fra Norge og Sverige, at politikerne sagtens kan sætte en værdimæssig retning for ældreplejen som forpligter kommunerne på andet og mere end at få regnearkene til at stemme ” fastslår Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, i nyhedsbrevet Synergi.

Dansk Sygeplejeråd, FOA og Ældre Sagen foreslår, at Folketinget fastsætter et nationalt værdigrundlag, hvor begrebet værdighed indgår centralt, og at det bliver skrevet ind i Lov om Social Service. Samtidig skal Folketinget forpligte kommunerne til at sikre en værdig ældrepleje inden for 10 områder.

Tanken bag de tre organisationers udspil er, at kommunerne skal udvikle deres egen værdighedspolitik, hvor de er forpligtet til at følge op og sikre, at de lever op til deres politik i praksis, skriver nyhedsbrevet Synergi.

”Afgørende er, at værdighedspolitikken er forpligtende for kommunerne. Det skal være muligt for borgere og pårørende, at gå til kommunen, hvis man ikke mener, den lever op til sin egen værdighedspolitik,” understreger Grete Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078