23948sdkhjf

KL: Ældreområdet bliver berørt af omprioriteringsbidrag

Kommunerne har lagt budgetter i skyggen af det omprioriteringsbidrag, som regeringen netop har fremsat lovforslag om, lyder det fra KL´s formand.
”Det er udtryk for tæt samarbejde og stor ansvarlighed, når kommunerne på trods af meget snævre rammer og den usikkerhed, som regeringens omprioriteringsbidrag har skabt, er nået i mål med næste års budgetter.”

Sådan lyder det fra KL’s formand Martin Damm, efter at alle kommuner har vedtaget deres budget for 2016.

”Det har været en lang og hård kamp at komme i mål i år. Kommunerne har lagt budgetter i skyggen af det omprioriteringsbidrag, som regeringen netop har fremsat lovforslag om, og dermed usikkerheden om en reduktion af det kommunale udgiftsloft med 2,4 mia. kr. årligt fra 2017 til 2019. Hvis Folketinget beslutter, at fremtiden skal se sådan ud, så presser det kommunernes muligheder for at levere kernevelfærd. Jeg vil gerne rose kommunerne for at have balanceret budgetterne i mål, og især for at have reduceret anlægsudgifterne i forhold til sidste år, som forudsat i økonomiaftalen, men udfordringen ser jo ud til at vokse de kommende år,” siger Martin Damm og fortsætter:

”Derfor har vi fra KL's side også gjort det helt klart, at hvis Folketinget nu vedtager et omprioriteringsbidrag fra 2017-2019, så vil det komme til at berøre den helt borgernære velfærd i for eksempel vores daginstitutioner, folkeskoler og på ældreområdet.”
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079