23948sdkhjf

Ny kræftplan skal sikre kapacitet

En ny kræftplan skal bl.a. sikre, at der er tilstrækkelig kapacitet i sundhedsvæsnet til at opspore, udrede og behandle det stigende antal danskere, som de kommende år forventes at få en kræftsygdom.
I takt med at befolkningen bliver ældre, forventes det, at flere vil blive kræftsyge. Derfor arbejder regeringen på at fremlægge en ny kræftplan, der bl.a. skal geare sundhedsvæsnet til at kunne udrede og behandle det stigende antal kræftpatienter, og det faglige forarbejde med kræftplanen bliver nu sat i gang, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

"Vi er nået langt på kræftområdet, bl.a. takket være lægevidenskaben, de tre tidligere kræftplaner og indførelsen af kræftpakkeforløb. Men hvis vi også i fremtiden skal kunne give kræftpatienterne en hurtig og effektiv behandling af høj kvalitet, så skal vi trække i arbejdstøjet nu og forberede sundhedsvæsnet på en udvikling, hvor der i løbet af de næste ti år kan forventes en markant stigning i antallet af kræftpatienter", siger sundhedsminister Sophie Løhde.

Første skridt på vejen mod en ny kræftplan er et fagligt forarbejde, der bl.a. skal kortlægge de nuværende udfordringer og afdække fremtidens behov på kræftområdet samt opstille faglige og evidensbaserede anbefalinger til forbedringer af indsatsen.

Som led i forarbejdet vil Sundhedsstyrelsen i samarbejde med regionerne, de faglige selskaber, patientforeninger og andre relevante aktører bl.a. analysere, hvorfor kræftoverlevelsen stadig er lavere herhjemme end i de øvrige nordiske lande.

Forarbejdet skal også resultere i anbefalinger til, hvordan indsatserne på kræftområdet kan blive mere ensartede på tværs af landet. Der er nemlig for stor forskel på, hvor gode regionerne er til at efterleve tidsfristerne i kræftpakkeforløbene, der skal sikre, at patienter bliver hurtig udredt og kommer i behandling, hvis de er kræftsyge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078