23948sdkhjf

"Det er fuldstændigt vanvittigt med manglende vikardækning"

FOA-medlemmer lod frustrationerne få frit løb over forringelser i vikardækningen de seneste to år.
Manglende vikardækning betyder, at plejecentre må prioritere anderledes for at få dagen til at gå op. Det kan være bad, der udsættes og og aktiviteter, der aflyses. Hvilke opgaver må I prioritere fra ved sygdom, og hvad betyder det for de ældre?

Sådan skrev FOA for nylig på sin Facebook-profil. Baggrunden er en artikel bragt i FOA's fagblad "Langt mellem vikarerne", som påpegede at næsten hver anden social- og sundhedsmedarbejder på plejecentre oplever, at vikardækningen er forringet de seneste to år.

- og medlemmerne reagerede straks.

"Vi bliver nødt til at trække i strejketøjet", skriver Ninna Oline Bentzen.

"Det er fuldstændig vanvittigt, jeg tror ikke et øjeblik på der spares penge ved det i det lange løb!," skriver Isabella Krebs-Aitken.

"Vi løber stærkere og risikerer skader, mere sygdom, dårligt psykisk arbejdsmiljø, klager fra pårørende og borgere ligesom medicinfejl og mangel på observation og handlinger derpå, nedsat eller manglende aktivitetsniveau på privatlivet og jeg kunne fortsætte," skriver Sussie Tranekær.

Karen Stæhr, formand for FOA's Social- og Sundhedssektor, siger til FOA's fagblad, at besparelser på vikarområdet skaber hurtigere nedslidning og mere sygdom.
"Det er problematisk, når man ikke har den nødvendige dækning ved fravær, fordi der i forvejen er lavt normeret," siger hun.
”Det er vigtigt, at arbejdet på plejecentre udføres værdigt, etisk og fagligt, og det kan vi ikke i dag. Vi ser meget alvorligt på det her,” siger Karen Stæhr.
Læs mere om: FOA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095