23948sdkhjf

Aarhus stemmer om ensomhedsprojekter

I dag afgøres det, hvilke projekter der hver især kan få op til 25.000 kr. til at bekæmpe ensomhed.
I Aarhus har enkeltpersoner, foreninger, grupper, klubber alle kunnet indsende deres ideer til projekter, der kan afhjælpe ensomhed blandt socialt udsatte borgere.

28 projektidéer dyster om at få hel eller delvist finansieret projektet. Og ensomhedsprojekterne favner bredt i forhold til de få kriterier, der har været for at kunne være med.

I aften præsenteres projekterne på et folkemøde, og her skal der uddeles i alt 200.000 kr. Pengene fordeles ved simpel afstemning blandt de fremmødte.

”Det glæder mig utrolig meget, at der er kommet så mange projektforslag, og jeg glæder mig rigtig meget til at få dem præsenteret. Det er en helt ny måde at fordele kommunale penge på, og hvis engagementet er lige så stort tirsdag, som det har været indtil nu, så får vi en meget spændende aften, som jeg ser meget frem til,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom.

”Ensomhed er et utroligt svært emne at arbejde med for en offentlig myndighed, fordi det er så personligt og ikke kan løses med love og regler. Samtidig er det måske lige netop den ene faktor, der har allerstørst betydning for, om socialt udsatte fastholdes i eller formår at komme fri af et socialt problem. Derfor har vi i den grad brug for frivillige kræfter, der vil gøre en forskel for andre. Og det vil jeg gerne støtte økonomisk,” siger Thomas Medom.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094