23948sdkhjf

Tjek på lungerne

Sammen med bl.a. kommuner og hospitaler holder Lungeforeningen arrangementer over hele landet med blandt andet gratis lungetjek.
Hver tiende dansker har problemer med lungerne, og alt for mange ved det ikke selv. Det siger tal fra Lungeforeningen, som i forbindelse med Den internationale lungedag senere på måneden i samarbejde med kommuner, hospitaler, praktiserende læger, apoteker og flere hundrede frivillige over hele landet tilbyder danskerne et gratis lungetjek.

”Lungesygdomme bør konsekvent opdages og sættes i behandling langt tidligere, end det sker i dag. Cirka 430.000 danskere har den kroniske lungesygdom KOL. Men det er kun cirka halvdelen, der ved, at de har sygdommen. Det vil sige, at der er 200.000 danskere, der lige nu går rundt uden at vide, at deres lunger er syge. Det er afgørende, at vi finder alle dem med syge lunger og hjælper dem i behandling,” siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen.

Lungeforeningen samarbejder med lokale sundhedsaktører i forbindelse med Den internationale lungedag den 18. november. I f.eks. Randers Kommune tilbyder Randers Sundhedscenter og Regionshospitalet Randers lungefunktionsmåling og information vedrørende KOL-rehabilitering og hjælp til rygestop.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094