23948sdkhjf

"Jeg er stolt over en personalegruppe, der stortrives"

Psykiatrisk sygeplejerske Iben Hostrup Andersen vinder Den Nordjyske Ledelsespris 2015.
Afsnitsledende sygeplejerske i Psykiatrien i Region Nordjylland Iben Hostrup Andersen har netop vundet Den Nordjyske Ledelsespris 2015. Hun vandt prisen blandt 35 indstillede kandidater.

"Vi er midt i en hård proces, hvor der skal ske nedskæringer, og alligevel har medarbejderne sat sig ned og indstillet mig til denne her pris. Af hjertet tak til de medarbejdere, der har indstillet mig. Det betyder mere for mig, end jeg har givet udtryk for de sidste mange dage."

Sådan var reaktionen fra Iben Hostrup Andersen, afsnitsledende sygeplejerske på sengeafsnit S1 i Psykiatrien i Region Nordjylland, da hun tirsdag løb med Den Nordjyske Ledelsespris 2015.

Det er ikke alene et stort skulderklap, men også en kæmpe anerkendelse af den ledelsesmæssige indsats, Iben Hostrup Andersen har ydet – ikke mindst i et sundhedsvæsen, der konstant er under politisk og mediemæssig bevågenhed.

"Min bundlinje er de politiske mål. At opfylde dem og samtidig opretholde et sundt og velfungerende arbejdsmiljø er nogle gange en udfordring, men det kan godt lade sig gøre på en god og ordentlig måde. Mine fire vigtigste fokusområder som leder er at forene effektivitet og kvalitet med arbejdsmiljø og sammenhæng i organisationen. Jeg er stolt af at have en personalegruppe, der – på trods af besparelser, nedskæringer og sågar afskedigelser – faktisk stortrives," fortæller Iben Hostrup Andersen.

Fokus på samarbejdet
Det er en samlet personalegruppe fra S1, der står bag indstillingen af Iben Hostrup Andersen. Det er blandt andet hendes evne til at fremhæve det gode og skabe struktur og løsninger, der er nogle af årsagerne til, at medarbejderne valgte at indstille Iben Hostrup Andersen til prisen.

"Iben tænker nyt, er troværdig og brænder for sit job, og så er hun der for os som medarbejdere. Hun er lykkedes med at slå to afdelinger sammen og skabe én samlet personalegruppe, og hun har stort fokus på samarbejdet mellem patienter, pårørende og personale," siger sosu-assistent Annette Rosenkilde Jensen, der har været med til at indsende indstillingen.

"Jeg er dybt beæret over, at medarbejderne selv i en situation, hvor vi desværre er nødt til at sige farvel til nogle af vores kolleger, har sat sig ned og indstillet mig til en pris som denne. Det betyder rigtig meget," siger Iben Hostrup Andersen.

Om Iben Hostrup Andersen
- Afsnitsledende sygeplejerske på sengeafsnit S1 i Psykiatrien i Region Nordjylland
- 2015: Master i ledelse (MPM) fra Syddansk Universitet
- 2011: Diplom i ledelse fra UCN
- 1998: Uddannet sygeplejerske i Aalborg
- Bor i Aalborg med mand og tre børn


Den Nordjyske Ledelsespris
Den Nordjyske Ledelsespris er stiftet af UCN act2learn, Lederne Himmerland, Erhverv Norddanmark og Nordjyske Bank.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094