23948sdkhjf

Sklerose-skib vender hjem efter 17 måneder på havet

Velkomstgilde i København på søndag den 15. november til Ocean of Hope - skibet med en besætning af 100 skleroseramte, der på 17 måneder har sejlet jorden rundt i enestående projekt
På søndag den 15. november kan man deltage i den festlige velkomst af sejlbåden "Oceans of Hope", der vender hjem til Danmark efter en 17 måneder lang jordomsejling med en besætning bestående af sklerosepatienter. Det sker kl. 14-17.30 ved Islands Brygge Kulturhus.

Sailing Sclerosis-projektet Oceans of Hope er verdens første jordomsejling med en international besætning af mennesker med multipel sklerose (MS) – en unik bedrift og et af Danmarks største sejlprojekter nogensinde.

Båden ankommer til København den 15. november 2015 og vil hermed have gennemført jordomsejlingen på 17 måneder. Rejsen begyndte den 28. maj 2014 (på International Sklerosedag) i Tuborg Havn i København, da sejlbåden blev døbt af Lone Dybkjær ved Kongelig Dansk Yachtklub.

Projektet er rigt på stærke billeder og følelser, inspirerende fortællinger om at gribe livet på trods af udfordringer og usikkerhed og eksempler på, hvordan fællesskaber kan være med til at ændre folks liv.

Når yacht og besætning vender tilbage til København, fejres milepælen bl.a. ved at invitere de mange samarbejdspartnere i sklerose-, hospitals- og sejlerverdenen samt de mere end 100 besætningsmedlemmer med MS, der har deltaget i jordomsejlingen.

Ude på vandet er vi alle lige
Det danske besætningsmedlem Mads Tobias Hansen, 36, er et af de danske besætningsmedlemmer, der vil være med til at fejre hjemkomsten. Mads fik konstateret sklerose i 2008, og for ham handler rejsen om at ”genopbygge rygraden”, at være del af noget vigtigt og bevise at man kan gøre sig gældende på trods af at være blevet diagnosticeret med en kronisk sygdom:

”Naturen er skånselsløs, og ude på vandet er vi alle lige. Det handler om at være en del af et fællesskab, der arbejder sammen om et fælles mål, hvor alle har en plads. Det føles meningsfuldt. Rejsen har hjulpet mig med at opdage, at man godt kan eksistere som mand og som menneske og gøre sig gældende, selvom man har en kronisk sygdom. Man kan genopbygge sin rygrad og genopfinde sin identitet – og den fandt jeg i sejlads, i naturen og igennem det håb, som Oceans of Hope er med til at skabe.”
Næsten 14.000 danskere har i dag sklerose. Omkring 600 mennesker får hvert år stillet diagnosen, og to ud af tre er kvinder. MS er en invaliderende neurologisk sygdom, der forstyrrer nerveimpulser i hjernen, rygmarven og de optiske nerver og oftest diagnosticeres i 20–30-års-alderen.


Fakta:
Idémand og leder af projektet er den danske læge og sejler Mikkel Anthonisen, der forud for jordomsejlingen i en årrække har arbejdet med sklerose på Rigshospitalet i København. Idéen kom spontant i mødet med en patient, som pga. sklerose havde opgivet sin drøm om at sejle jorden rundt i sin selvbyggede båd. Siden er idéen vokset fra initiativer med sejlads for skleroseramte i samarbejde med lokale sejlklubber til en international rejse rundt om jorden. Mikkel sejler selv med om bord på båden som kaptajn og vender hjem til København den 15. november sammen med den øvrige besætning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094