23948sdkhjf

Seniorer får sved på panden

På lokalcenter i Aarhus udfordrer 150 borgere over 60 hver uge kroppen og træner sig sundere. Nu er Selvtræning nomineret til Danskernes Idrætspris.
I Brabrand ved Aarhus har borgere over 60 år givet sig i kast med træningsmaskiner i lokalcentret. Seniorernes træning er en del af projektet Selvtræning, hvor de cykler, ror, stepper og vægttræner.

"Det er det hele værd, for jeg har mindre ondt i mine led, når jeg har trænet. Jeg får det godt og får brugt min krop. Samtidig får vi også hyggesnakket, mens vi træner," siger Susanne Riis, som træner sammen med sin mand Gunnar Riis.

Selvtræning er et samarbejde mellem Brabrand Idrætsforening og Lokalcenter Brabrand. Ikke blot 60+ men alle har mulighed for at træne og få sved på panden.

"Det er skønt at vi kan skabe sådanne muligheder for alle borgere. Mange fitness-centre skyder op rundt omkring, men måske er der her nogle andre rammer for træningen, som tiltaler målgruppen. For mig er det vigtigste, at folk har muligheder og kan træffe et personligt valg," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Rabih Azah-Ahmed, rådmand, Kultur og Borgerservice, er enig:

"Det er fantastisk, at Brabrand Idrætsforening og Lokalcenter Brabrand har skabt et nyt tilbud til ældre. Tilbuddet motiverer langt flere til at få et sundt og aktivt liv, og det viser jo, at motion er for alle uanset alder," siger Rabih Azah-Ahmed.

Det koster 200 kr. om året at træne i lokalcentret. Kontingentet bruges til nye maskiner.

Selvtræning er nomineret til Danskernes Idrætspris og er blandt de tre finalister i Østjylland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078