23948sdkhjf

TeleCare Nord: Nu kommer resultaterne

På en afslutningskonference i næste uge vil forskerne fremlægge resultater og erfaringer fra det nordjyske storskalaprojekt.
Et af Europas største blokrandomiserede forsøg inden for telemedicin, TeleCare Nord, er slut. På næste uges afslutningskonference bliver resultaterne offentliggjort, og de har været efterspurgt med spænding. Regeringen har besluttet at udrulle telemedicin for KOL-patienter over hele landet, og her forventes erfaringerne fra Nordjylland at danne grundstenen.

Omkring 1.400 nordjyske KOL-patienter har deltaget i TeleCare Nord-projektet fra 2011 til sensommeren 2015. Her har de ved brug af det telemedicinske udstyr, Telekittet, sendt over 400.000 målinger ind, som et led i kontrollen af deres sygdom.

Men hvilke erfaringer har man fået med det nordjyske storskalaprojekt? Hvor er den økonomiske gevinst? Hvor er effekterne størst? Hvad siger de sundhedsprofessionelle tæt på patienterne; praktiserende læger, kommunale sygeplejersker, sygehuse? Hvad siger forskerne? Og hvad siger patienterne selv?

På afslutningskonferencen den 18. november vil en række forskere fra Aalborg Universitet fremlægge resultaterne af deres forskning og evaluering af TeleCare Nord-projektet
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453