23948sdkhjf

Store omkostninger når medarbejdere har et hårdt psykisk arbejdsmiljø

Hårdt psykisk arbejdsmiljø øger risikoen for fravær og sygedagpenge med 30 pct.
Risikoen for at komme på sygedagpenge er 30 pct. større for personer med et hårdt psykisk arbejdsmiljø.

Og inden for nogle faggrupper er risikoen endnu større. Ved rengøring og restauration er der næsten tre gange så stor risiko for at måtte blive væk fra jobbet og komme på sygedagpenge under de arbejdsbetingelser, viser en analyse som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet.

I gennemsnit er ca. 15 pct. af de danske lønmodtagere overbelastede som følge af et hårdt psykisk arbejdsmiljø. Det svarer til ca. 300.000 personer.

Der er store omkostninger forbundet med problemerne. Risikoen for at komme på sygedagpenge er 30 pct. større for personer med et hårdt psykisk arbejdsmiljø i forhold til personer med et almindeligt arbejdsmiljø, viser rådets opgørelse.

Rengøring og restauration
Inden for rengøring, restauration og andet service er der næsten tre gange så stor risiko for at komme på sygedagpenge, hvis man har et hårdt psykisk arbejdsmiljø i forhold til, hvis man har et almindeligt arbejdsmiljø.

Inden for sundhed og omsorg er risikoen for sygedagpenge dobbelt så stor, hvis man har et hårdt psykisk arbejdsmiljø.

I gennemsnit modtager 10 procent af dem, der arbejder under de betingelser, sygedagpenge året efter. At et dårligt arbejdsmiljø gør folk syge er dyrt for staten og et tab for de syge selv, men også for virksomheden, som mister gode medarbejdere og skal bruge ressourcer på at finde nye. Problemerne er derfor noget, der er værd at forebygge, understreger Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078