23948sdkhjf

De få arbejdsskader i Rebild sker i plejen

SOSU-personale oplever blandt andet faldulykker.
Kun fem procent af medarbejderne i Rebild Kommune kom til skade i 2014, hvor andre kommuner i gennemsnit lå på knap syv procent .

Arbejdsskaderne koncentrerer sig især på pleje- og omsorgsområdet.

Social- og sundhedspersonalet oplever blandt andet faldulykker, og de pådrager sig rygskader ved personflytninger, for eksempel når en ældre borger skal flyttes op og ud af sengen.

I 2014 blev der anmeldt i 104 skader i hele kommunen. 37 af de anmeldte skader kom fra ældrecentrene. Året før var antallet af skader dobbelt så stort.

Centerchef Gytte Gade fortæller:
"På kommunens ældrecentre, i botilbud for handicappede og i borgernes egne hjem har vi i år sat 64 loftlifte op. Og der vil blive installeret flere i 2016. Mange borgere får også bevilget elektriske bade- og toiletstole, som kan justeres i højden. Med de hjælpemidler regner vi med at opnå endnu bedre resultater. Først og fremmest kan vi give borgeren en endnu bedre service og oveni bliver arbejdsmiljøet forbedret. Vi forventer, at vi på længere sigt kan forhindre nedslidning af medarbejderne."

Når det drejer sig om arbejdsskader, er Rebild Kommune på linje med de fleste andre kommuner selvforsikret. Det betyder, at det er kommunekassen, der betaler erstatningen, når en medarbejder kommer til skade i arbejdstiden.
Det er svært at vurdere den økonomiske konsekvens af ordningen, fordi et enkelt skadesår først kan opgøres efter mange år. Alt tyder imidlertid på, at det er en god forretning at være selvforsikret. Vurderingen er, at udgiften til selvforsikring kun udgør omkring 25 % af, hvad det ville have kostet i præmiebetaling til et forsikringsselskab, oplyser Rebild Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094