23948sdkhjf

Knuds røgalarm monteret på fem sekunder

Kampagnen "Red Farmor" kulminerer i denne uge.
73-årige Knud Jensen er en af de 100 ældre i Sønderborg, der i den kommende tid får opsat en røgalarm af medarbejdere fra Brand og Redning. Det er Hjemmeplejen i Sønderborg Kommune, der udvælger de 100 ældre borgere, som de vurderer, vil have gavn af en røgalarm.

Mandag formiddag fik Knud Jensen sin røgalarm. Den blev monteret i loftet af en medarbejder fra Brand og Redning på under fem sekunder. Røgalarmen var nemlig selvklæbende og kunne derfor monteres på rekordtid. Og batteriet, det holder i 10 år.

"Jeg har egentlig aldrig tænkt over, at jeg skulle sådan en tingest. Men da de søde folk fra hjemmeplejen spurgte, om ikke det ville være en god idé, sagde jeg straks ja. Jeg er ryger, og der er da en risiko for, at jeg sætter ild til et eller andet. Nu håber jeg bare, at den ikke går i gang, hver gang jeg tænder en smøg," siger Knud Jensen, der er glad for sin røgalarm.

Monteringen af røgalarmerne sker som led i kampagnen ”Red Farmor. Kampagnen sætter spot på, at de unge hjælper ældre mennesker med at få en røgalarm sat op. Sønderborg Kommune bakker op omkring kampagnen, der kulminerer her i uge 49. Som led i kampagnen har Brandbevægelsen og Trygfonden sponseret 100 røgalarmer til ældre udsatte borgere i kommunen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078