23948sdkhjf

Odense uddeler handicappris

Årets tema har været ”inklusion af handicappede i byens fritids- og kulturliv” - og der er kommet mange forslag til værdige modtagere. Vinderen bliver afsløret i dag.
I dag - på FN’s internationale handicapdag - uddeler Odense årets Handicappris 2015.

I år har temaet været ”inklusion af handicappede i byens fritids- og kulturliv”, og der er kommet mange forslag til værdige modtagere, fortæller by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), som skal uddele prisen til vinderen.

"Vi prioriterer kulturen og fritidslivet højt i Odense. For at give alle den samme mulighed for at udnytte de tilbud, der er på området, er det nødvendigt, at vi gør en speciel indsats for nogle målgrupper. Jeg glæder mig til at hylde folk, som har gjort – og som gør - en ekstra indsats for Odense og deres medborgere," siger Jane Jegind.

Blandt 11 indstillinger har juryen valgt tre nominerede, som hver især har ydet en særlig indsats for handicappedes muligheder i fritids- og kulturlivet.

Tidens Samling har gjort deres permanente udstilling tilgængelig for synshandicappede og andre, som har glæde af lydbeskrivelser. Der er desuden lagt ledelinjer på gulvet samt et opmærksomhedsfelt i rillet metal til gavn for blinde og svagtseende.

Odense Eventyr Golf er indstillet for sin store indsats for handicappede golfspillere. Klubben og baneejeren har fokuseret på at have handicapvenlige faciliteter, og Odense Eventyr Golf står velvilligt til rådighed for rekrutteringsaktiviteter samt arrangementer for bredde- og elitespillere.

•Jan Jørgensen fra Boldklubben Enghaven. Han er træner for børn og unge med nedsat funktionsevne, og der er lagt stor vægt på en inkluderende træning. Det er ikke niveauet, som er afgørende. I stedet bliver der fokuseret på, at alle føler sig anerkendt og som en del af holdet.

Prisen bliver uddelt i Kulturhuset på Rytterkasernen i Odense i eftermiddag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063