23948sdkhjf

Kultur på recept

Region Midtjyllands nye kulturpolitik lægger vægt på et øget samspil mellem kulturliv og sundhed.
Regionsrådet for Region Midtjylland skal senere på måneden vedtage en ny kulturpolitik. I nye kulturpolitik nævnes en ny form for samspil mellem kunst/kulturliv og andre sektorer. Det kunne ifølge formand for regionsrådets kulturudvalg Flemming Knudsen (A) være sundhedssektoren, som udgør en stor del af regionernes opgaver.

"Vi kan se, hvordan man i Norge og Sverige med succes har inddraget kunst og kultur i behandlingen af livsstilssygdomme og psykiske lidelser. Patienter kan få kulturterapi og kulturoplevelser på recept. Det bør undersøges, hvordan vores sundhedsvæsen kan bruge disse metoder – vi har jo et stærkt og mangfoldigt kulturliv her i regionen," siger han.

Regionen gerne være med til at gøre kulturen til en seriøs medspiller i samfundsudviklingen, hvor evnen til omstilling er et must, lyder det fra Flemming Knudsen.

"Nogen udtrykker det sådan, at forandring er det nye normale. Det presser os som mennesker, for vi skal hele tiden forny os og finde nye løsninger. Her ønsker vi som region at være med til at løfte det kreative potentiale – både i kulturlivet og blandt borgerne," siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094