23948sdkhjf

Europas mest moderne ambulancer til Danmark

Til den nette sum af 1,2 mio. kr. pr. styk er patienterne nu sikret hjertemassage leveret af en maskine, mens de bliver kørt til hospitalet
Får man hjertestop, vil man i fremtiden kunne få konstant og sikker hjertemassage leveret af en maskine, mens man kører i ambulance til hospitalet.

Det er et af de nye redskaber i de 45 nye ambulancer, som Falck og Region Sjælland nu har sat i drift.

- Vi er den første region, der bruger hjertekompressionsmaskiner i ambulancerne. De vil øge overlevelsen for hjertepatienter, siger Benny Jørgensen, direktør for Region Sjællands præhospital til DR Sjælland.

Ifølge både regionen og Falck er der tale om nogle af de mest moderne ambulancer på markedet. Bilerne koster 1,2 millioner afgiftsfrie kroner per styk.

- Jeg mener, at vi får nogen af Europas bedste ambulancer, siger Jens Ravn (V), formand for Region Sjællands præhospitale udvalg.

Redderne og deres rygge kommer også til at nyde godt af ambulancerne. De har nemlig også elektrisk betjening af båren samt en trappemaskine, der kan løfte patienter og og ned ad trapper.

- Det sikrer et langt bedre arbejdsmiljø for redderne, forklarer Sean Bisgaard, regionsdirektør hos Falck til DR Sjælland.

Falck og Region Sjælland præsenterede har allerede taget deres nye sygetransportvogne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079