23948sdkhjf

Grete Christensen: "Historisk aftale om overenskomst"

Dansk Sygeplejeråd og Danske Bioanalytikere indgik torsdag aften ny overenskomst for praksisbioanalytikere og konsultationssygeplejersker
Dansk Sygeplejeråd og Danske Bioanalytikere indgik torsdag aften ny overenskomst for praksisbioanalytikere og konsultationssygeplejersker med de praktiserende læger for 2015-18. Det skriver dsr.dk.

"Det er historisk, at vi har fået en aftale i hus uden hjælp fra forligsmanden. Jeg glæder mig over, at der er udvist stor forhandlingsvilje fra begge sider af bordet, og at det er lykkes, at indgå et afbalanceret forlig, hvor lønnen stiger mere end priserne. Vores medlemmer yder en stor indsats i hverdagen i almen praksis, og vi håber med denne aftale at kunne bidrage til det gode samarbejde mellem læger og sygeplejersker," siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Overenskomsten træder i kraft 1. december 2015. Det betyder, at lønnen stiger med 1,5 pct. 1. december 2015, 2,2 pct. 1. december 2016 og 1,2 pct. 1. december 2017.

Det betyder i kroner og øre en stigning på ca. 462 kroner om måneden på trin 1, ca. 524 kroner på trin 2 og ca. 615 kroner for ledende bioanalytikere.
Når de 4,9 pct. er udmøntet svarer det til, at lønnen stiger mellem 1.500-2.000 kroner om måneden afhængigt af løntrin.

Samtidig skal ubrugte uddannelsesdage fremover udbetales automatisk og ikke som nu, hvor ubrugte uddannelsesdage alene udbetales, hvis arbejdsgiver har afvist uden faglig grund.
Parterne gennemfører også sammen et projekt om det gode arbejdsmiljø og et projekt om en ny lønmodel, herunder flere løntrin.

Læs mere om aftalen på dsr.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079