23948sdkhjf

Sygehusarkitekter klar til direkte møde med brugerne

Rutinerede hospitalsdesignere og nogle af verdens største ingeniørvirksomheder som Arup og Sweco skal sikre fremtidens helende hospital på Bispebjerg
Totalrådgiverteamet, der skal tegne Akuthuset på Nyt Hospital Bispebjerg, byder, ifølge projektets byggeorganisation, på nogle af de bedste danske og udenlandske kompetencer inden for hospitalsbyggeri.

”Gode, danske virksomheder er kombineret med stærke, udenlandske kompetencer. På den måde får vi nogle af verdens bedste hospitalsbyggere tilpasset danske forhold,” siger byggechef Vagn Risby Mortensen.

KHR arkitekter i spidsen

I spidsen for konsortiet, der vandt konkurrencen om Akuthuset, står danske KHR arkitekter, der har stor erfaring med at designe hospitaler i både Odense og Bergen i Norge. De er vant til at involvere brugere og er blandt andet stærke på digitalisering af tegningsmateriale.

”Vi tror på, at vi er godt rustet med det overordnede flow på plads, en god idé til patientstuen og muligheder for at udvide. Det bliver en lettelse at komme ud af konkurrencerummet og tale direkte med brugerne og med patienterne om, hvordan vi får skabt rammerne om et helende hospital,” siger partner og arkitekt Mikkel Beedholm fra KHR arkitekter.

Internationale erfaringer

At det er at konsortium, der har vundet konkurrencen om Akuthuset, betyder først og fremmest, at sygehuset får en stærk samarbejdspartner både fagligt og økonomisk, hvor parterne deler risici imellem sig.

Anden partner i konsortiet er WHR Architects, som er funderet i Houston, Texas. De er stærke hospitalsplanlæggere, der arbejder i hele USA og i Mellemøsten.

”WHR kender alt til moderne medicoudstyr og arbejdsgange. Det er en kæmpe fordel at få nogen med, der kan bidrage med erfaringer fra den store verden. Vi kender allerede deres styrker og samarbejdsevner fra vores Laboratorie- og Logistikbygning”, siger Vagn Risby Mortensen.

Ingeniører er tredje ben

Det tredje ben i konsortiet er Arup, der har stor erfaring inden for hospitalsbyggeri. Som underrådgiver til konsortiet er Sweco Danmark med som ingeniør.

Endelig er Schønherr med for at tage sig af landskabsarkitekturen. Schønherr har også samarbejdet med KHR arkitekter i Odense og i Bergen og skal planlægge ankomstpladsen og arealerne mellem bygningerne.

Erfarne forslagsstillere og rådgivere
Vinderen af konkurrencen om Akuthuset er KHR arkitekter A/S, WHR Architects Europe og Arup Denmark med underrådgiverne Sweco Danmark, Schønherr A/S og Lohfert & Lohfert.
Projektet består af fem delprojekter, hvoraf det største er Akuthuset med et budget på 1,6 mia. kroner.
Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg skal opføres frem til 2025.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11