23948sdkhjf

Danmarks bedste hospitaler kåret

Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalet Silkeborg er udnævnt til Danmarks bedste hospitaler.
Danmarks bedste hospitaler ligger i Aarhus, Viborg og SIlkeborg.

Kåringen bygger på Dagens Medicins store analyse ”Danmarks Bedste Hospital”, der rummer en detaljeret gennemgang af hospitalernes behandlingskvalitet, omdømme og patienternes tilfredshed.

Udnævnelsen til ”Danmarks Bedste Hospital” tilfalder kun tre hospitaler: Danmarks Bedste blandt de store hospitaler; Danmarks bedste blandt de mellemstore hospitaler og Danmarks bedste blandt de mindre hospitaler.

Det er ottende år i træk, at Aarhus Universitetshospital kan kalde sig Danmarks bedste. Hospitalet har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark. I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital nr. 1, Rigshospitalet nr. 2, Aalborg Universitetshospital nr. 3 og Odense Universitetshospital nr. 4.

Årets konkurrence om at blive Danmarks Bedste Hospital har været meget tæt, og Aarhus Universitetshospital vinder først og fremmest på evnen til at have et stabilt højt niveau på alle behandlingsområder. Det glæder Gert Sørensen, der er hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital.

"Der er ingen områder, som falder igennem. I håndboldsprog ville man sige, at vi har en stærk, bred og homogen trup, og at vi er stærke på alle pladser," siger Gert Sørensen.

Han pointerer, at æren ikke kun tilfalder de behandlingsområder, som får tildelt 1. pladser. Hospitalets støttefunktioner er mindst lige så vigtige.

"Vi skal også huske alle de andre. Hvis der ikke er rent på operationsstuen, hvis patienten ikke bringes frem til tiden eller hvis man ikke får leveret de rette operationsredskaber, så kan det hele ikke lykkes."

En god udvikling

Regionshospitalet Viborg har modtaget udnævnelsen som Danmarks Bedste Hospital blandt de 15 mellemstore hospitaler.

"Vi ønsker vores medarbejdere og ledere på Regionshospitalet Viborg hjerteligt til lykke med resultatet. De har virkelig fortjent den anerkendelse, der ligger i at blive kåret som Danmarks Bedste Hospital. De gør et kæmpe stykke arbejde i dagligdagen i mødet med patienterne. Og de arbejder engageret med at udvikle og forfine behandlingskvaliteten til glæde for fremtidens patienter," siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Blandt de mellemstore hospitaler er Regionshospitalet Viborg topscorer i behandlingskvalitet og patienttilfredshed med henholdsvis 94,5 og 99 point af 100 mulige. Dagens Medicins læsere placerer Regionshospitalet Viborg i klassens midterfelt, hvad angår omdømmet, hvor hospitalet scorer 84 point.

"Regionshospitalet Viborg er inde i en god udvikling. Vi har opbygget stærke faglige miljøer med ambitiøse og fokuserede medarbejdere, der er supergode til at løse deres opgave. Det er noget af det, der afspejler sig i hospitalets høje score på behandlingskvaliteten," siger lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen.

Tværfagligt samarbejde

Også i 2013 og 2014 vandt Regionshospitalet Silkeborg prisen som Danmarks bedste mindre hospital.

"Vi ønsker vores medarbejdere og ledere på Regionshospitalet Silkeborg hjerteligt til lykke med resultatet. De har virkelig fortjent den anerkendelse, der ligger i at genvinde prisen for tredje gang. De gør et kæmpe stykke arbejde i dagligdagen med at udvikle nye og mere sammenhængende forløb til glæde for patienterne," siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen formoder, at evner til at samarbejde på tværs af faggrupper og sektorer er en del af forklaringen på det flotte resultat.

"Regionshospitalet Silkeborgs sundhedsansatte er gode til at arbejde sammen på tværs af fagene, og sammen med resten af vores hospitalsenhed er de også foregangsmænd i nære samarbejder med kommunerne og de praktiserende læger," siger hun.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP) samt en omdømmeanalyse, hvor over 2.500 læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle har vurderet de hospitaler, som de havde kendskab til. Men det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for, hvilket hospital der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 80 procent, mens patienttilfredshed og omdømme hver vægter 10 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094