23948sdkhjf

Aarhus giver penge til ældre-motion

Idrætsforeninger og lokalcentre går sammen og skaber attraktive idrætstilbud til 60+. Aarhus Kommune støtter idrætsforeningerne med penge.
Ældre mennesker kan forebygge en lang række sygdomme og dårlig alderdom med mere motion og aktivitet.

Derfor etablerer Aarhus Kommune et medlemstilskud til idrætsforeningerne i Aarhus, så de får lyst til at rekruttere flere 60+. Samtidig bliver idrætsforeningerne opfordret til at søge penge fra puljen ”Mere bevægelse i hverdagen” i samarbejde med for eksempel Lokalcentrene i Aarhus Kommune og skabe nye alternative idrætstilbud til 60+.

Det er set for nyligt i Brabrand, hvor Brabrand Idrætsforening og Lokalcenter Brabrand er gået sammen og har skabt et tilbud til 60+ på lokalcentret - træn hele året for 200 kr.

Her træner Susanne Riis sammen med sin mand Gunnar Riis:

"Det er det hele værd, for jeg har mindre ondt i mine led, når jeg har trænet. Jeg får det godt og får brugt min krop. Samtidig får vi også hyggesnakket, mens vi træner," siger Susanne Riis.

Det er magistratsafdelingerne Sundhed og Omsorg og Kultur og Borgerservice, der står bag ideen om at udbrede foreningsaktiviteter for seniorer:

"Vi har strikket et godt tilbud sammen. I første omgang skal vi have idrætsforeningerne til at etablere et godt samarbejde lokalt med et lokalcenter og så søge penge fra puljemidlerne. Vi håber, at vi får skabt nogle gode tilbud, så seniorer får flere valgmuligheder og kan træffe et personligt valg," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

"Idrætsforeningerne i Aarhus er gode for både krop og sjæl - de skaber fællesskab om sunde oplevelser. De nye initiativer skal sikre, at endnu flere tager del i foreningernes tilbud. Det er til gavn for både den enkelte og for fællesskabet. Flere valgmuligheder kan være med til at skabe mere lyst og begejstring for at gå i gang med motionen, og deltage i foreningslivet," siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand, Kultur og Borgerservice.

Udover en direkte opfordring til idrætsforeningerne bliver lokalcentrene i Aarhus Kommune også opfordret til at gå sammen med idrætsforeningerne.

Fakta
Søg puljen ”Mere bevægelse i hverdagen”
Det er enkelt for Idrætsforeninger at søge om puljemidler til nye idrætstilbud til 60+. Ansøgningsfrist er 15. januar.
Principper for tildeling og ansøgningsskema: http://www.sundhedogomsorg.dk/da/aktuelt... .
Kun lidt under halvdelen af 65+ i Aarhus dyrker idræt eller motion i fritiden. Kvinder er lidt flittigere end mænd.
(Fakta: Sundhed og Omsorg)


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25