23948sdkhjf

Kurven vendt: Foodexpo har vokseværk

Fødevarebranchen gør klar til den største messe i årevis
Efter nogle år med vigende interesse er kurven vendt for fødevarebranchens største fagmesse på dansk grund, Foodexpo.

Messen i MCH Messecenter Herning bliver holdt i dagene 6.-8. marts, og ifølge projektleder Carina Høgsted Kirkegaard ser det ud til, at antallet af udstillere lander i samme niveau som i 2008, hvor der var 476.

I 2010 og 2012 dykkede tallet til langt under 400, mens der for to år siden var 420. Rekorden er stadig de 580 udstillere, som var med i 2004, da Foodexpo blev afviklet første gang som en sammenlægning af tre forskellige messer om fødevarer, storkøkkener og hoteller/restauranter.

- Vi havde knap 25.000 besøgende sidste gang i 2014, og med 40-60 ekstra udstillere i år skulle det da også gerne give flere besøgende, siger projektlederen Gæsterne kan opleve nyheder, trends og fødevarer og storkøkkenudstyr og ikke mindst hotel og restauration

Økologien får sin egen hal

Blandt nyhederne i Herning i marts er, at økologien for første gang får sin helt egen hal. Med over 70 tilmeldte udstillere tegner det allerede nu til at blive en bragende succes.

Som altid bliver det gode håndværk hyldet adskillige gange i løbet af Foodexpo, hvor nogle af Danmarks mest prestigefyldte fagkonkurrencer bliver afviklet: Årets Kok, Årets Tjener, Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener. Desuden er der DM for Kokkeelever, DM for Tjenerelever, DM for Smørrebrøds- og Cateringelever og DM for receptionistelever.

- Det er svært at forestille sig en bedre kulisse til at afvikle fagkonkurrencer i end her, hvor hele branchen er samlet, siger Marianne Kragh, uddannelseschef hos Horesta, som står bag blandt andet Årets Kok.

Netop Årets Kok-konkurrencen fejrer i år sit 25-års jubilæum, hvilket Horesta markerer ved at invitere nogle af vinderne fra tidligere år til at lave mad i fire såkaldte Guld-køkkener. Maden, de skaber, bliver ikke bedømt, men den serveres for 24 indbudte gæster.

Marianne Kragh glæder sig over branchens opbakning til fagkonkurrencern - en opbakning, som blandt andet betyder, at nogle af fagenes mest hædrede professionelle er med.
I år er Timm Vladimir konferencier, mens dommerpanelet består af blandt andre Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium og Bo Jacobsen fra Restaurationen.

Årets Kok og Tjener bliver gennemført søndag 6. marts, hvor Danmarks allerbedste kokke mødes til kamp. Mandag 7. marts kæmper eleverne om danmarksmesterskaberne. Desuden afvikles de nordiske mesterskaber tirsdag 8. marts. Her mødes ti kokke og fem tjenere fra henholdsvis Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island for at finde en vinder af titlerne Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener.

Det er vinderne af Årets Kok og Årets Tjener fra hvert land, som deltager. Blandt kokkene deltager desuden et wildcard fra hvert land.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.391