23948sdkhjf

Fuldkorn regerer Danmark 22. januar

Årets Fuldkornsdag er dagen, hvor bl.a. kommuner og hospitaler vil minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen.
Fuldkornspartnerskabet, som arbejder på at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn, er ved at være klar til Årets Fuldkornsdag.

Den foregår fredag 22. januar med deltagelse af en lang række virksomheder, kommuner, hospitaler, supermarkeder, bagere og mange andre, der tilsammen vil minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen.

Det gælder ikke kun denne dag, men året rundt. For selv om fuldkorn er blevet mere udbredt, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet, at kun 30 procent af danskerne spiser de anbefalede mængder.

- I takt med at fuldkorn er blevet så udbredt, kan vi mærke større opbakning til dagen i år fra både virksomheder, bagere, kommuner og mange andre, og det glæder os, at rigtig mange vil fejre dagen og give danskerne en god fuldkornsoplevelse,siger Rikke Iben Neess, der er kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

63 gram om dagen

Opbakningen til Årets Fuldkornsdag betyder blandt meget andet, at der i højere grad vil være brød, snacks, ris og pasta med fuldkorn på menuen i adskillige kantiner hos både offentlige og private arbejdspladser. Der vil også blive uddelt postkort med opskrifter, som skal inspirere til at få mere fuldkorn ind i kosten.

Ifølge Fuldkornspartnerskabet spiser danskerne i dag gennemsnitligt 63 gram fuldkorn om dagen - mod kun 36 gram om dagen før partnerskabet blev etableret i 2008.

Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063