23948sdkhjf

Ventetiden gør for ondt

Patienterne i Region Midtjylland er generelt tilfredse, men akutmodtagelserne skal blive bedre til at dække smerter i ventetiden. Det viser en ny patientundersøgelse.
Den Landsdækkende Undersøgelse om Patientoplevelser (LUP) bliver gennemført en gang om året. I år er anden gang, den gennemføres på området for akutmodtagelser. Og resultaterne i Region Midtjylland viger ikke meget fra sidste års undersøgelse. Det vækker både glæde og bekymring.

"Jeg er selvfølgelig glad for, at Region Midtjylland fortsat ligger i top på de fleste områder. Størstedelen af patienterne er tilfredse med behandlingen, og de oplever personalet som lyttende og gode til at skabe tryghed. Men jeg må også sige: Undersøgelsen viser områder, hvor vi stadig ikke er gode nok - og det bekymrer mig," siger regionrådsformand Bent Hansen (S).

Han peger især på smertelindring som et problem. Mere end hver tredje patient oplever nemlig, at deres skade eller sygdom giver for mange smerter, mens de venter på behandling i akutmodtagelsen eller –klinikken.

Sidste års undersøgelse viste samme tendens.

"Hvis det er rigtigt, at vi ikke har rykket os siden sidste år, så er det selvfølgelig ikke godt nok. Det kan vi gøre bedre. Det er jeg ikke i tvivl om," siger Bent Hansen.

Smertelindring står faktisk højt på dagsordenen på regionens akutmodtagelser. Og personalet er ikke bange for at tænke kreativt. For eksempel har medarbejderne på Regionshospitalet Holstebro udviklet et lommekort, hvor patienterne kan vurdere deres smerter på en skala fra 1-10. På den måde er det lettere for personalet at forstå, hvilken smertelindring, der skal til.

"Det er sådan nogle initiativer, vi skal fortsætte med. Jeg ved, at det også er noget, der arbejdes meget med ude på de enkelte akutafdelinger. Det er derfor, at undersøgelsen her så vigtig. Vi skal bruge den til hele tiden at blive bedre, så vi kan give patienten bedst mulig behandling," mener Bent Hansen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066