23948sdkhjf

Udflugter, underholdning og undervisning

44 frivillige sociale foreninger i Sønderborg får nu mulighed for at gøre noget ekstra for at skabe trivsel og velfærd for medlemmerne.
I Sønderborg har Seniorudvalget har netop uddelt knap 360.000 kroner til gode oplevelser for ældre.

46 foreninger havde søgt om tilskud på i alt 575.000 kr., og heraf er alle foreninger undtagen to tilgodeset.

"Det er imponerende at se, hvor mange gode projekter, vore foreninger tager fat på til glæde for deres medlemmer. Der er både noget, som man kan blive klogere af, noget man kan øve sin fingerfærdighed med og noget, som styrker de sociale relationer. Vore foreninger er i den grad værd at støtte i deres virke," siger formand for seniorudvalget, Preben Storm.

Blandt de foreninger, der har modtaget tilskud er Vennekredsen ved Hørup Plejecenter, ÆldreSagen Augustenborg-Sydals, Gråsten Ældreklub og Ældre hjælper Ældre.

De største beløb, der er uddelt, er 12.000 kroner. Alle beløb er givet til en bestemt aktivitet, som er defineret i ansøgningen. F.eks. har Vennekredsen v. Guderup plejecenter fået tilskud til opbygning af en hyggehave og udflugter, underholdning og julegaver til beboerne. Vennekredsen v. Ulkebøl korttids center har modtaget tilskud til en erfaringsudflugt til Hospice Haderslev. Og Ældresagen Augustenborg/Sydals har modtaget tilskud til undervisning i brug af tablets.

"Det er dejligt, at vi har en pulje penge, så vi har mulighed for helt eller delvist at imødekomme de fleste ansøgninger. Puljen tilgodeser frivilligt socialt arbejde for pensionister, og de frivillige yder en stor indsats til glæde for andre. Vi ved fra vores besøg rundt i kommunen, at pengene går til aktiviteter, som rigtig mange har glæde af," siger næstformand i seniorudvalget, Jens Peter Thomsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078