23948sdkhjf

FOA efterlyser plan mod vold

Fire ministre får brev fra FOA.
Halvdelen af medarbejderne i psykiatrien og på plejecentre har været udsat for fysisk vold på deres arbejde. FOA er foruroliget over de høje tal og har derfor skrevet til fire ministre og opfordret dem til at lave en national handlingsplan mod vold.

”Vi oplever desværre, at vi stadig mangler at se et samlet politisk tiltag, der for alvor løser problemet om vold og trusler om vold”.

Sådan skriver FOA i et brev til justitsminister Søren Pind, beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, social- og indenrigsminister Karen Ellemann og sundhedsminister Sophie Løhde. De fire ministre dækker tilsammen de ressortområder, som kan tage initiativ til en national handlingsplan mod vold.

”Jeg er glad for at se justitsministerens tiltag med den såkaldte respektpakke i forhold til offentligt ansatte. Men respektpakken løser desværre ikke i sig selv den store risiko, som offentligt ansatte hver dag bliver udsat for blot ved at passe deres arbejde. Derfor må de fire ministre se at komme på banen,” siger FOAs formand, Dennis Kristensen.

Videns- og erfaringsudveksling

De arbejdspladser, der prioriterer forebyggelse mod vold og trusler om vold højt, har færre ansatte, der bliver udsat for vold. Det viser en undersøgelse blandt FOAs medlemmer.

FOA mener derfor, at der er et stort behov for en styrket voldsforebyggelsesindsats og en national handlingsplan mod vold, som blandt andet har fokus på kompetenceudvikling, udveksling af informationer og samarbejde på tværs samt systematiseret videns- og erfaringsudveksling.

Derudover bør ministrene lave en ny bekendtgørelse om arbejdsrelateret vold, der præciserer, at det er uacceptabelt at arbejde fysisk og fagligt isoleret eller alene inden for områder, hvor der er en konstateret voldsrisiko.

”Det er helt afgørende, at der fra politisk side signaleres, at vold på arbejdspladsen skal tages alvorligt og understøttes af konkret lovgivning. Det må aldrig være sådan, at vi som samfund accepterer, at nogle mennesker risikerer at blive overfaldet, blot fordi de passer deres arbejde,” siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08