23948sdkhjf

Flere unge skal vælge en sundhedsfaglig uddannelse

Nye tal fra Region Syddanmarks Uddannelsesbarometer 2015 viser, at andelen af unge, der vælger en science-retning på de videregående uddannelser, vokser.
Andelen, der vælger en naturvidenskabelig, teknisk eller sundhedsfaglig uddannelse – også kaldet en scienceuddannelse - skal stige med 20 procent i forhold til 2010. Det er et af målene i den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som Region Syddanmarks i næste måned forventes at godkende.

Nye tal fra Region Syddanmarks Uddannelsesbarometer 2015 viser, at flere vælger en science-retning på de videregående uddannelser. Andelen er steget med ca. 5 procent siden 2010, og selvom der er langt til målet om de 20 procent, er det et skridt i den rigtige retning, mener formand for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Bo Libergren.

"I Syddanmark har virksomheder, der arbejder inden for eksempelvis offshore, sundheds- og velfærdsinnovation samt energieffektivisering, brug for flere scienceuddannede. Derfor er det godt at se, at det går den rigtige vej, siger han og fremhæver andelen af optagne på universitetsuddannelser inden for science, der er steget med 10 pct. siden 2010," siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109